Lacul Iezer

Lacul Iezer

lac iezer 10

Localitatea Borşa este o zonă turistică specifică şi din punct de vedere al lacurilor.

Orice excursie în împrejurimi este deosebit de atrăgătoare, oferind turiştilor un peisaj fermecător, greu de uitat vreodată, cu un relief sălbatic, unde sunt prezentate glaciaţiuni, unde se întâlnesc lacuri aşezate în căldări glaciare, precum frumosul lac „Iezer”.

„Lacul Iezer” este situat în căldarea Iezerului de sub Vârful Pietrosul Rodnei, la o altitudine de 1.825 m. Are o suprafaţă de 3.450m², iar adâncimea maximă este de 2,5 m, având o jumătate de hectar suprafaţă. Privit de pe creastă, are conturul ţării noastre. Este un lac glaciar foarte limpede, înconjurat de munţi şi de o zonă superbă plină de jnepeni, unde vă puteţi petrece câteva ore liniştite.

În luna iunie, pe la mijlocul ei este vremea când înfloreşte „rododendronul” sau „bujorul de munte”, o floare ocrotită prin lege şi care răspândeşte o mireasmă îmbătătoare. Înflorirea „rododendronului” face şi mai spectaculos peisajul din Munţii Rodnei.

Lângă acest lac se află staţia meteorologică din zonă.Mai departe, se poate urca până pe vârful Pietrosul, pe o potecă şerpuită ce duce spre creastă.După urcuşul anevoios, în vârful muntelui se regăsește refugiul de la 2.303 metri, ceea ce indică faptul că suntem pe vârful Pietrosul, cel mai înalt vârf din Munţii Rodnei.Din acest punct puteţi admira panorama de jur împrejur, un peisaj magnific, cu întreaga Borşă, panoramă ce îţi dă ocazia să ai la picioare toţi munţii din jurul tău.

Pentru cei cărora le plac drumeţiile de munte, pot să aleagă să meargă cu cortul şi să înnopteze în zonele accesibile pentru camping.


 


(0 votes)
Last modified on Septembrie 20 2015

Despre

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică - CNIPT Borşa - este conceput ca o locație unde vizitatorii vor găsi răspuns tuturor întrebărilor legate de zona turistică a orașului Borșa și a celorlalte zone cu potențial turistic din țară.

Alte Informaţii

Alte Informaţii

  • Site Map
  • Adrese Utile
  • Agrement
  • Trasee turistice
  • Restaurante
  • Nightlife
  • Shopping
  • Taxi Borşa
  • Carte de oaspeţi

Trafic Web

Luna aceasta 103064
În toate zilele 921825

Newsletter

Input your email to subcribe my website!

Contact

str. Libertăţii nr.46A, Borşa, Maramureş
tel.: 0262-352222
mob.: 0745-222222