Despre Borşa. Prezentare şi Informaţii

Oraşul Borşa reprezintă pentru turişti un punct de plecare pentru vizitarea meleagurilor maramureşene. Este situat în sudul Maramureşului, la o altitudine de 850 m în Munţii Rodnei, pe valea râului Vişeu.

Relieful zonei Borşa este muntos, foarte accidentat, cu pante repezi şi diferenţe mari de nivel. Înălţimile care se întâlnesc în zonă ţin de trei formaţiuni muntoase: Munţii Rodnei, Munţii Maramureşului şi Munţii Ţibău.

Turismul în zonă este dezvoltat, cu precădere iarna, datorită condiţiilor existente pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pentru cei interesaţi de ski, acesta poate fi practicat pe două pârtii pentru avansaţi şi una pentru începatori. În perioada de vară, se recomanda drumeţiile.

Punctele de interes: Cascada cailor, cariera de piatră, în zona Complexului Turistic, vîrfurile Pietrosul Rodnei, Lacul Iezer, cabana meteorologică şi Puzdrele. În Moisei poate fi vizitat Monumentul eroilor căzuţi în al doilea razboi mondial. În Baia Borşa pot fi vizitate izvoarele cu apă minerală, sau Fântâna Stanchii. Se poate ajunge relativ uşor la Sighetul Marmaţiei, Valea Izei cu toate bisericuţele şi porţile sale din lemn prin care este celebru Maramureşul, sau la Săpânţa.

Factorii naturali, aer curat, intens ozonat, ape minerale carbogazoase, feruginoase, bicarbonatate, calcice, magneziene, atermale. Toate acestea fac din Borşa o destinaţie de poveste.